Vuosi 2014 on ollut hyvä. Paljon on tapahtunut ja vuodelle 2015 jää paljon tehtävää, jotta yltää tähän samaan.
Vuoden päätteeksi kuuluu muistella menneitä ja itselleni tilastot ovat parhain tapa tutkia taakse jäänyttä elämää. Joten tutkin kalenteriani ja tein valikoidun ja leikkimielisen listauksen vuodesta 2014. Ja tosiaan osa kalenteri merkinnöistäni on... epäselviä.
Meillä on hyvin vähän käsitystä siitä, mitä ehdokkaat ja valtaapitävät todella ajattelevat. Saunan lauteilla, luotettavien ystävien ympäröimänä annettu analyyttinen tunnustus voi olla paljon erilaisempi kuin poliittisen palon synnyttämä retorinen taisteluhuuto.
Tätä ymmärrystä vastaan koinkin tärkeämmäksi jallittaa entistä Ruotsinopettajani tytärtä, kuin nähdä isäni viimeistä kertaa. Tällä lyhyellä elämänkokemuksella voinkin sanoa, että mahdollisuus tavata vanhempansa viimeistä kertaa kannattaa käyttää hyväkseen.
Olenkin luonteeltani aktiivinen ja se tarkoittaa sitä, että lähden helposti kaikkeen mukaan ilman minkäänlaisia edellytyksiä. Hyvänä esimerkkinä tästä on basson soittaminen Suomen parhaimmassa bändissä.
Tv-busineksen kauppamiehenä oleminen on aika vaikeaa. Koska en ole mukana kansainvälisiä jo muualla kokeiltujen formaattien kauppaamisessa, meidän itse ideoimilla ohjelmilla ei ole ostajan kannalta helpottavaa muun maailman menestysvertailukohdetta.
Verotiedot saivat silti minut kokemaan ihan järjetöntä epäonnistumista.
Vuosibruttotuloni tästä filmaamistyöstä on vuoden 2011 verotietojen mukaan 30 161euroa. Vietän lomat samaan tapaan kuten muutkin, eli melkein 7 viikkoa vuodessa, jolloin työviikkoja jää 45. Jos otetaan tuo ensimmäinen testiviikko vertailuviikoksi keskimääräisestä työajastani, niin silloin teen töitä vuodessa 3015 tunnin edestä. Tällöin tuntipalkaksi jää 10 euroa.
On kiistaton vääryys, että Toni Wirtanen ei ole koskaan saanut EMMA-palkintoa Apulannan nimissä parhaan kappaleen tai parhaan albumin teosta.
Nyt on muotia puhua tarinoista. Samalla pitäisi osata myös kiteyttää jollain Steve Jobs -henkisellä korkealentoisella letkautuksella, mitä yritys tekee.
Jos olisin kanavapomo sanoisin, että mitäpä jos me jättäisimme yhden tai kaksi megaohjelmaa tekemättä ja ostaisimme samalla rahalla noin kymmenen uutta pienempää sarjaa.
Ehdottomasti vaikeinta ohjaajana olemisessa on se, kun asiakas toivoo ideaa ohjaajalta. Ideoita on triljoonia ja niistä sopivan löytäminen on todella hankalaa.
Parhain tapa markkinoida itseään ohjaajana on tehdä hyvä näytenauha eli showreel. Showreeliä lähetetään tai viedään henkilökohtaisesti potentiaalisille asiakkaille. Showreeliä voi verrata kalastuksessa vieheeseen. Näyttävä nauha mainostoimistoihin ja sitten rantakivelle istumaan ja odottamaan nappaako kala.
Olet 17 ja ajattelet, että et koskaan pue vapaaehtoisesti pukua, ainut tavoiteltava ammatti on skeittaaja ja et tarvitse muita kavereita kuin ne, jotka sinulla jo on.
Olin Orimattilassa puhumassa Avaimet sun duuniin -työllistämishankkeen tilaisuudessa. Tilaisuus oli suunnattu 14 - 17-vuotiaille ja sen tarkoitus on saada alueen nuoret ja yritykset kohtaamaan toisensa. Minulta oli pyydetty lyhyttä, noin 15 minuutin mittaista innostavaa puhetta unelmien toteuttamisesta.
Tällaiset blogit yleensä keskittyvät allekirjoittaneiden henkilöiden erinomaisuuteen, joten tasapuolisuuden nimissä: Tuukan kootut mokailut
On ihan käsittämätöntä, että teinivuosien kiukuttelevasta skeittarista kasvaa salonkikelpoinen elokuvaohjaaja. Ei koulutusta, eikä suvusta löydy yhtään Kasimiria, mutta silti on selvitty.
Dokumenttielokuvani Presidentintekijät on vihdoin ja viimein julkinen asia: Elokuva saa teatteriensi-iltansa 14.3.2014
On ihan älyttömän hienoa, että kahden ja puolen vuoden työ alkaa olla takana päin. Tämän elokuvan tekemisestä riittää monta tarinaa mutta ajattelin aloittaa siitä, mistä kaikki alkoi.
Netflix julkaisi 24.1.2014 dokumenttielokuvan ”Mitt”. Elokuva kertoo Mitt Romney kampanjasta Yhdysvaltojen Presidentiksi. Tykkäsin filmistä todella paljon ja se herätti ajatuksia siitä, miksi poliitikkojen, yritysjohtajien ja viihdetaiteilijoiden kannattaisi kertoa enemmän itsestään dokumentilla.
Kun Jyrki-ohjelma alkoi MTV3:lla vuonna 1995 alkoi samalla myös minun musiikkivideourani
Uskon, että hyväksi voi tulla vain, jos joku joka osaa, neuvoo sinua. Olen puolueellinen arvioidessani omaa hyvyyttäni, mutta siihen mitä nyt osaan, en olisi päässyt ilman kahden eri ihmisen vaikutusta. Nyt kerron heistä toisesta, henkilöstä nimeltä Marko Viitanen.
Hyvällä kuvaajalla pitää olla kyky sommitella kuva estettisesti miellyttäväksi. Kuvaajan pitää osata hyödyntää valoa niin, että kuva näyttävät kauniilta. Kun nämä ominaisuudet yhdistyvät yhteistyökykyiseen persoonaan, on siitä hyvä kuvaaja tehty.
Valtaosa ystävistäni ovat olleet koko talven hyvin surullisia, koska maata ei vieläkään peitä valkeat nietokset. Itse olen olut taas aivan fiiliksissä tästä lumettomasta ja pilvisestä ajasta.
Optiparin tämän vuoden joulukortit ovat pikkuhiljaa tipahtaneet yhteistyökumppaneiden ja muutenkin hyvien tyyppien postilaatikoista. Joulukorttimme ovat jo pitkään olleet pikemminkin huumorisekoiluja kuin perinteisiä jouluntoivotuksia...
Ohjaaja Temosen saitti on ollut suunnittelupöydällä jo useamman vuoden ajan ja vasta nyt se toteutui. Gonin Creativen Jämy ja Kuisma ovat tehneet hyvää työtä, ei voi muuta sanoa. Joulupäivänä saa ensi-iltansa dokumentti Unelmana Isac Elliot, TV2 kello 19:10. Tuon filmin kanssa on ollut aika paljon vääntöä.
Tänään jatkuivat YLE:n lasten ja nuorten toimituksen ”Onks noloo” ohjelmasarjan kuvaukset. Sarjassa juontajapari testaa onko joku asia noloa.