Tilastonikkarin kikkailua 31.12.2014

Vuosi 2014 on ollut hyvä. Paljon on tapahtunut ja vuodelle 2015 jää paljon tehtävää, jotta yltää tähän samaan.

Vuoden päätteeksi kuuluu muistella menneitä ja itselleni tilastot ovat parhain tapa tutkia taakse jäänyttä elämää. Joten tutkin kalenteriani ja tein valikoidun ja leikkimielisen listauksen vuodesta 2014. Ja tosiaan osa kalenteri merkinnöistäni on… epäselviä.

Vuoden sisältöä:

110 kuvauspäivää. (Joko kokonaisia, tai muutaman tunnin keikkoja.)

17 puhetilaisuutta. Tilaisuudet ovat olleet luentoja, puhekeikkoja, panelikeskusteluja tai lyhyitä ”juhlapuheita”. Osasta on maksettu ja osa on ollut ihan tukitoimintaa.

11 Pressi- / ensi-iltanäytöstä. Presidentintekijöistä oli poikkeuksellisen paljon lehdistönäytöksiä, erikoisnäytöksiä ja perinteisiä ensi-iltoja. Näissä jokaisessa istuin myös minä. Näin ollen sain nähdä leffan kankaalta ainakin 11 kertaa.

3 kameraostoa. Rajalan ja Canonin suosiollisella yhteistyöllä ositin c300 ja c500 kameroita.

104 Palaveria. Tämä luku ei sisällä toimistolla tapahtuneita sponttaaneja palavereja.

Vaikea sanoa onko näistä mikään ollut turha, sillä kaikki tapaamiset johtavat aina johonkin.

3 Musiikinedistämissäätiön kokousta. Mess:in kokoukset ovat itselleni hyvin miellyttäviä, vaikkakin hyvin pitkiä. Kokoontumisissa näkee hyvin, missä tilassa suomalainen musiikkivideokulttuuri on.

1 Kehitysministerin läksijäisjuhla. Tsemppiä Pekalle uusiin kuvioihin.

1 Seminaari. En yleensä käy Seminaareissa, tai muissa tällaisissa nostatustilaisuuksissa. Yleensä syy on ajan puute tai tilaisuuksien hinta. Tänne taisin päästä ilmaiseksi?

1 Karonkkajuhla. Filmien valmistumisjuhlat eivät itselle merkitse niin paljoa, koska melkein joka päivä meiltä valmistuu jotain. Unelmien koulukuvan Karonkkaa en kuitenkaan halunnut jättää välistä.

1 USA:n itsenäisyydenpäivän vastaanotto. Meille Olgan kanssa tulee enää harvemmin näitä juhlakutsuja ja siksi olimme erityisen innoissamme näistä Yhdysvaltojen suurlähetystön bileistä.

2 Muskariesitystä. Perinteiset kevät- ja joulujuhlat. Ja kyllä, isä on videoinut ne kaikki.

12 Valtuuston ja hallituksen kokousta. Politikointi on jäänyt vähemmälle, mutta muutamaan kokoukseen kaikesta huolimatta olen ehtinyt.

24 Haastattelua. Lausuntoja ja haastatteluja on tänä vuonna tullut annettua vähän liikaakin. Ensimmäistä kertaa olen miettinyt, että onko tämä kovinkaan järkevää. Toki töitä pitää mainostaa, mutta liika on liikaa.

3 kertaa elokuvateatterissa nähty Interstellar-elokuva. Se telakoitumiskohtaus muuttui jopa pakkomielteiseksi fanitukseksi.

1 Näyttelijäkeikka. Teemu Nikki pyysi esittämään pirua LoveMillan kuvauksissa. Oli hauskaa vaikka olinkin aika pökkelö (ohjaajan toivomuksesta).

1 Dokumenttikillan myöntämä vuoden dokumenttitekopalkinto

1 Unohdin mennä -tilaisuus. En yleensä sovi mitään viikonlopuksi. Olin kuitenkin sopinut osallistuvani Kouvolassa pidettävään panelikeskusteluun. Sovin tilaisuuden useita kuukausia ennen ja sitten se unohtui täysin. Vasta illansuussa kurkkasin kalenteriin ja totesin mokani. Välittömästi soittoa tilaisuuden järjestäjälle ja järjettömät pahoittelut. Eivät kuulemma olleet edes huomanneet poissaoloani.

7 Esteratsastuskisat. En ole merkannut näitä kalenteriin, mutta muistini mukaan seitsemät kisat ehdin kesässä käydä.

1 Kylätanssit. Ensi vuonna onkin sitten kymmenennet juhlatanssit Haaviston seuratalolla.

Kilometrejä en halunnut enää laskea, mutta niitä on kertynyt paljon.

Seuraavissa kaupungeissa olen tehnyt työtä, tai käynyt puhumassa vuoden 2014 aikana: (Joissakin kaupungeissa kuten Tampere kävin ainakin 15 kertaa kuluneen vuoden aikana).  Helsinki, Orimattila, Seinäjoki, Hämeenlinna, Tampere, Kouvola, Turku, Porvoo, Forssa, Bryssel, Tukholma, Sipoo, Riihimäki, Rauma, Lohja, Rauma, Espoo, Kerava, Vantaa, Heinola, Paimio, Loviisa,Turku,Ylistaro, Rovaniemi, Oulu, Huittinen, Iitti.

 

Firmalla meni kanssa ihan hyvin. Liikevaihto oli n. 515 tuhatta ja voittoa jäi ennen poistoja n. 25%. Työntekijöitä oli 4 +1 (mukaanlukien friikkujen vuosityötunnit).

Valmiita filmejä en ole laskenut, mutta niitä on paljon, varmasti yli 500.

 

Share:

Twitter Facebook
Takaisin alkuun Google+