Onks noloo? 17.12.2013

Tänään jatkuivat YLE:n lasten ja nuorten toimituksen ”Onks noloo” ohjelmasarjan kuvaukset. Sarjassa juontajapari testaa onko joku asia noloa. Nuoria askarruttavat kysymykset on kerätty YLE:n verkkosivujen kautta. Olemme kuvanneet mm. aiheista: ”Onko noloa nauraa omille jutuille?” ja ”Onko noloa miekkailla?”

Näihin kysymyksiin ei saa vastausta kuin tekemällä kenttätutkimusta. Eli periaatteessa teemme piilokameraa. Näiden filmien tekeminen on suhteellisen kiusallista myös ohjaajalle.

Aluksi näiden pätkien tekeminen oli ihan älyttömän vaikeaa. Vaikeaksi tämän teki se, että nämä vaatiivat koko työryhmältä täydellisen heittäytymisen. Onneksi minä säästyn ”noloilta” tekemisiltä kameran edessä, mutta olen kuitenkin samaa porukkaa näiden ”sekoilijoiden” kanssa.

Muutaman päivän jälkeen sitä oppi tajuamaan, että mitä sillä on väliä jos Robertin keppihevonen karkaa käsistä kesken Mannerheimintietä? Tai sillä, että Ronja juttelee sujuvasti unilelulleen täydessä metrojunassa.

”Onks noloo” -porukan kanssa on kiva sekoilla pari päivää kuukaudesta Helsingin kaduilla. Mitä pidemmälle projekti etenee, sitä enemmän tästä nautttii. Aluksi myös luulin, että me olemme häiriöksi kanssaihmisille. Nykyisin minusta tuntuu siltä, että ohikulkijoille tulee vain hyvä mieli kun he törmäävät leikkiviin Ronjaan ja Robertiin ja koko kuvausryhmäämme.

Ja aika kivaa on myös se, että mitä nuorempaa porukkaa tulee vastaan, sitä isommin he huutavat: ” Hei, onks noloo kuvaa Onks noloota!”

Share:

Twitter Facebook
Takaisin alkuun Google+