KYLLÄ, siitä tulee elokuva. 25.10.2015

Mistä elokuva Teit meistä kauniin kertoo?

Helpoin vastaus on, että se kertoo Apulannan tarinan.

Ennen kaikkea elokuva kertoo siitä, että pitää aina sanoa KYLLÄ ennemmin kuin EI.

Joka kerta kun sanoo KYLLÄ, altistaa itsenä sille mahdollisuudelle, että jotain hyvää saattaa tapahtua. Apiksen alkuperäinen kolmikko Sipe, Antti ja Toni kaikki sanoivat KYLLÄ yhteiselle bändille vaikka sille ei ollut mitään edellytyksiä. Amanda ja minä sanoimme myös KYLLÄ vaikka toisella ei ollut vielä silloin kielitaitoa tai toisella minkäänlaista osaamista mistään instrumentista.

Ari Tiainen sanoi KYLLÄ ja loi sillä pohjan Apulannan kaupalliselle menestykselle. Katja Ståhl ja Jyrki-ohjelma sanoi KYLLÄ maailman huonoimmalle opiskelijatyömusiikkivideolle ja tämä mahdollisti ensimmäiset suuret yleisöt.

Tässä tuotannossa kaikki työntekijät ja näyttelijät sanoivat ”KYLLÄ, me tulemme mukaan vaikka emme vielä tiedä lopputuloksesta tai siitä, saammeko tästä koskaan korvausta”.

Toni ja Sipe sanoivat KYLLÄ, tehdään leffa niistä meidän 90-luvun vaikeista ajoista.

Santander, Hesburger, Tammi, Elisa, Heinola, Kumpeli, Pelastakaa Lapset, Veikkaus ja Canon sanoivat KYLLÄ. Kukaan näistä arvovaltaisista toimijoista ei ole hetkeäkään kyseenalaistanut tekemisiämme tai puuttunut niihin mitenkään. Ilman heidän KYLLÄ -sanaansa olisimme kuvanneet huomattavasti köykäisemmän elokuvan.

Olga sanoi KYLLÄ, jonka jälkeen pankki sanoi KYLLÄ ja saimme vaatimattomia vakuuksiamme vastaan loput rahat kuvaamiseen. Me olemme saaneet myös monta KYLLÄ -vastausta niiltä lukemattomilta ihmisiltä, jotka haluavat nähdä tämän elokuvan valmiina. Heitä ovat niin autojen, vaatteiden ja kuvauspaikkojen lainaajat, vapaaehtoiset avustajat, ja kaikki se apu, jota olemme Heinolassa heinolalaisilta saaneet. Ja vielä yksi tosiystävä Marko on sanonut kaikelle KYLLÄ.

Nyt me toivomme, että sitten valmiin elokuvan myötä myös yleisö sanoo KYLLÄ.

Olen kuullut todella monta kertaa EI tämän elokuvan eri tekovaiheissa. Valitettavasti EI on niin monesti voimakkaampi kuin KYLLÄ.

Ei:n sanojat saavat hetken olla unelmien lannistajia, mutta he eivät voi estää unelmia toteutumasta.

 

 

12181096_10153173841555267_1740507455_o

 

 

Share:

Twitter Facebook
Takaisin alkuun Google+