Tätä me olemme 23.06.2014

Mitä enemmän lukee yritysoppaita, sitä vaikeammaksi itse yrittäminen tulee. Pitäisi olla strategiat ja selkeä visio siitä, mikä on yrityksen päämäärä.

Nyt on muotia puhua tarinoista. Samalla pitäisi osata myös kiteyttää jollain Steve Jobs -henkisellä korkealentoisella letkautuksella, mitä yritys tekee.

”Mitä me teemme?” on siis ollut viime kuukausien kysymys ja en ole oikein osannut vastata siihen. Välillä tuntuu, että emme tee mitään ja välillä taas kuvaamme niin paljon, että mihinkään muuhun ei jää aikaa. On toki selvä, että etäiselle sukulaiselle on vaikea selittää mikä se tuotantoyhtiö oikein on. Ja vielä vaikeampi on keksiä vastausta, jos joku kysyy, että onko hän ehkä nähnyt jonkun meidän tekemän mainoksen tai ohjelman?

Olisi niin kiva sanoa kälylle: ”Mä olen tehnyt sen Putouksen, tiedätkö, se missä se munamieskin on?” Mutta epämääräinen selittely jostain yritysviestintä-casesta ei oikein aukea rippijuhlassa small talkkina.

Ymmärrän kyllä miten tärkeää yritykselle on kertoa mitä me olemme ja mitä me teemme. Siksi tämä niin paljon tuskaa tuottaakin. Me emme ole pelkästään minä, sillä meitä on myös Juha, Iikka, Julia ja osa-aikaisesti Olga. Meitä on lähes päivittäin myös Nikke, Tuomas, Ville ja Mirja.

Tällaisissa asioissa yrittäjä itse kuitenkin tuntee ylpeyttä ja ei ala kyselemään muilta, vaikka ehkä pitäisi. Näissä tilanteissa on vain hakattava päätä seinään ja mietittävä, mitä ihmettä me nyt ollaan. Onhan tämä vähän niin kuin minun hommakin.

Päädyin siihen, että me emme tee mitään. Muut tekevät ja meidän tehtävä on nähdä se. Me kuvaamme hienoja ihmisiä, tilanteita ja tarinoita, jotka muuttavat maailmaa.

Ehkä tämä filmi kertoo siitä, miten me näemme ja koemme ihmiset, joiden kanssa saamme tehdä töitä.

Tätä me olemme. Ja me haluamme kuvata sitä, mitä sinä olet.

Klikkaa kuvaa ja katso kooste mitä kaikkea olemme saaneet kuvata.

Kuvankaappaus 2014-6-23 kello 19.19.26

Share:

Twitter Facebook
Takaisin alkuun Google+