Valio reseptivideot
Katso

Valio reseptivideot (18eps)

Olen tehnyt todella paljon Valion ruokakuvauksia ja voin sanoa, että ruoanlaiton kuvaaminen alkaa olla aika hyvin hallussa.

Syy miksi päädyin tekemään reseptivideoita Valiolle oli se, että hekin kaipasivat nopeampaa, elokuvallisempaa ja kompaktimpaa filmituotantoa. Toki Valion mainostuotanto on ollut sitä ennenkin jo ihan omaa luokkaansa (vrt. JP Siilin Teemu A1 mainokset).

Mutta isossakin talossa ajateltiin aiemmin, että verkko on jotain sellaista mihin riittää maltillisempikin sisältö. No sehän ei pidä paikkaansa ja siksi Valio otti minut apuunsa.

Ruoan tekeminen on hauskaa ja se puhuttelee monia. Olenkin ollut yllättynyt siitä, miten paljon ideoita ja oppia ruuan valmistukseen haetaan juurikin verkon kautta.

Pääasiallisesti haetaan reseptejä, mutta myöskin kaikki käytännön vinkit ruuanlaitossa ovat tervetulleita. Miten fileeraat lohen tai mistä tiedät kun pihvi on kypsää -filmit ovat hyvin suosittuja. Trendit vaihtelevat tietenkin, mutta kuulemma yksi suosituimmista hakutuloksista on ollut ”miten valmistat kermavaahtoa?”.

Ruokavideoiden tekemiseen pätee samat lainalaisuudet kuin TV-kokkien työhön. Ensinnäkin kokin pitää osata esiintyä ja hänessä tulee olla lämpöä ja inhimillisyyttä. Kokki voi vähän kokeilla ja hakea, mutta hyvässä ruokavideossa ruoanlaittaja osaa työnsä ja antaa kuitenkin itsestään kotikokin vaikutelman. Ruoan pitää olla helppo valmistaa, jaolla periaatteessa kenen tahansa internetin käyttäjän valmistettavissa. Vältän kuvaamista studioissa. Oikeassa lokaatiossa syntyy fiilis, että katsojakin pystyy tekemään tämän kotona.

Uskon siihen, että kamerat ja kokki kannattaa sijoittaa jotenkin muuten kuin sen keittiösaarekkeen taakse. Hyvällä sijoittelulla kokin ja katsojan välille syntyy yhdessä tekemisen tunne eikä se vaikuta liian demokeittiöltä. Liiallinen päsmäröinti ja opettaminen ei vaan toimi.

Ja viimeiseksi itsestäänselvyys: Käyttäkää teräviä veitsiä. Lähikuvassa sipulin nirhaamien tylsällä veitsellä saa katsojankin kyynelehtimään.

Share:

Twitter Facebook
Takaisin alkuun Google+