Kantri-lehti Böndeboogie
Katso

Kantri-lehti Böndeboogie

On yleistä, että TV:stä tulevia ohjelmien tekemistä rahoitetaan tuotantoyhtiöiden keräämän mainosrahan turvin. Ohjelmayhteistyö on katsojan näkökulmasta sitä, että ohjelman alussa on sponsorin tunnus ja ohjelmassa on esillä yhteistyökumppanin tuotteita, jos mahdollista. Näkyminen on joko luonnollista tai ei niin luonnollista ja valitettavan usein se on tätä jälkimmäistä.

Böndeboogie syntyi tämän kaltaisesta yhteistyötilanteessa. Maaseudun tulevaisuuden Kantri -liite sponsoroi Olgan kotona -ohjelmaa. He saivat rahaa vastaan ohjelmayhteistyötunnuksen ohjelman allkuun, muutaman tarran auton kylkeen ja lehti näkyi muutaman kerran ohjelmassa.

Mielestäni Kantri-liite sai aika vähän suhteessa panostukseen. En ole varma miten paljon lehteä myydään sponssitunnuksella mutta vahva epäilykseni on, että ei kovinkaan paljoa. Päätimme tarjota myyntivaiheessa heille yhteistyöstä jotain ekstraa ja ehdotimme muutamaa nettivideota.

Jotta ohjelmayhteistyön rahoitusmalli säilyisi, tulisi kumppanuuksia miettiä laajempina strategisina kokonaisuuksina, eikä tuotantoyhtiöiden pikavoittoina. Olgan tapauksessa ajattelimme, että Kantria tukisi sekä Olgan kolumnit lehteen että lisäfilmit Kantrin omiin tarpeisiin esim. messuilla ja verkkosivuilla käytettäväksi.

Aluksi mietimme, että videot käsittelisivät moottorisahan teroitusta tai akkuporakoneiden akun kestoa. Ideat tuntuivat lievästi sanottuna ”kaukaa haetuilta”. Samoihin aikoihin ilmestyi amerikanfarmareiden ”i´m farming and I grow it” video ja ajattelimme, että voisiko saman tehdä täällä? Kantri uskalsi lähteä yrtittämään, ja päätimme unohtaa perinteiset nettivideot ja tehdä yhden ison riskiprojektin, jonka ylevä sanoma oli tuoda maaseudun nuoret tuottajat framille.

Mietimme mikä biisi olisi hyvä ja ihan älyttömästä heitosta lähti ajatus Fintelligensin ”Mikä boogie” biisin uudelleen sanoittamiseen ja levyttämiseen. Rähinän porukka oli myötämielinen ajatuksellemme ja he antoivat kappaleen pohjat ja studion käyttöömme kohtuullista korvausta vastaan. Kantrin Mia yhdessä Olgan kanssa etsi nuoret viljelijät videolle räppäämään. Kenelläkään heillä ei ollut aiempaa kokemusta räppäämisestä saatikka levyttämisestä.

Kuuselan Samin uudet sanoitukset muokkautuivat vielä viljelijöiden käsissä ja päätyivät muotoon ”mitä lemmut, mikä boogie”. Ajattelin, että videon toteutuksen pitäisi olla laadukas, mutta ei liian magee. Olisi tärkeämpää näyttää maaseutu sellaisena kuin se on. Ei liian hienoa eikä liian kansallisromanttista. Parin viikon aikana kiersimme maatilat läpi ja kuvasimme ”räppäreiden” räpit nauhalle.

Mitä käsittämättömiä lahjakkuuksia löysimmekään noista navetoista. Olin todella yllättynyt miten hyvin viljelijät onnistuivat kuvauksissa ottaen huomioon tämän olevan heidän ensimmäinen esiintyminen videolla.

Video julkaistiin juhannuksen alla. Juhannus päätyi julkaisuajankohdaksi ihan vahingossa ja osottautui tällaiselle hyvin otolliseksi ajaksi. Kukapa sitä ei olisi jo valmiiksi virittynyt landefiiliksen juhannuksen alla. Me jopa löimme tuotantoryhmän kanssa vetoa siitä, kuinka paljon tämä pätkä kerää katsojia youtubessa. Minä hävisin vedon päivässä, sillä veikkaukseni oli 1500 katsojaa seuraavan puolen vuoden aikana.

Tänään tätä kirjoittaessa video on katsottu 338 311 kertaa.

 

 

 

 

Share:

Twitter Facebook
Takaisin alkuun Google+